Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Könyv, film, zene ajánló.

Könyv ajánló:

László Gyula: Árpád népe 

        Leírás: László Gyula, a nemzetközi hírű régészprofesszor e munkája a magyar őstörténetet mutatja be számos színes illusztráció, tárgyfotó, régészeti lelet és térkép segítségével. Megismerhetjük honfoglaló őseink, Árpád népének mindennapjait, a 10. századi magyarság életét, hiedelemvilágát, anyagi és szellemi kultúráját. 

 

Kiszely István: A magyar nép őstörténete.

 

 

Film ajánló:

 

Nomád:

          Kazahsztán a 18. században: óriási területen fekvő ország, a maga nyers szépségével, Kína, Tibet és Oroszország szomszédságában. A kazahok büszke harcos népe századokon át ellenállt a nomád népek támadásainak, a jungar fenyegetettségnek, mint ahogy a saját népükből az ellenséghez elszegődött árulók cselvetéseinek. Oraz egy új hős eljövetelét jósolja. Megszületik Mansur, kinek sorsa, hogy egyesítse a kazah népet és dicső győzelemre vigye a harcokban. Galdan, Jungar uralkodója magához hívatja Sharish hadvezért, hogy találja meg a fiút és végezzen vele. Oraz mindent megtesz annak érdekében, hogy elrejtse Mansurt és eljuttassa atyjához, Walim szultánhoz. Telnek az évek, Mansur a legendás Dzsingisz Kán sarjával, Eralival nevelkedik - egy névtelen pásztor elárvult gyermekével és testvérként szeretik egymást. Az egyik küdetése győzelemre vinni népét, míg másik a barátság igazi értékét hivatott megmutatni. Turkestan városa Galdan uralma alá kerül. A jungarok elrabolják Gaukhart. Eljött a harc ideje...

 

Mongol:

         Temudjin története a XII. századból aligha cseng ismerősen, hiszen mikor megismerte és félni is megtanulta nevét a világ, akkor már Dzsingisz Kánként emlegették. Sergei Bodrov trilógiájának első része Temudjin felemelkedésének viszontagságos útját mutatja be. Apja, a kán halála után magára marad, de célját nem téveszti szem elől: a mongol törzseket egyesíteni kell.

 

Zene ajánló:

Ulytau:

      Az Ulytau (Ұлытау, Uludag, lefordítva "szent hegy") egy népszerű hangszeres folk metal trió Kazahsztánban.[1] Zenéjük ötvözi a hegedű, az elektromos gitár és a hazájukat jellemző két húros hangszer - a dombra (dombura) - zenei világát.

   Honlapjuk: http://www.ulytau.ru/eng_index.mhtml