Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mit adtak a Magyarok a világnak.

Légy büszke magyar! - Tudod-e, hogy mit adott a magyarság a világnak? (1. rész)

Tudjuk-e, mi magyarok, hogy mi mit adtunk a világnak, amivel a világ feljődhetet, civilizálódhatot? Úgy gondoltam, hogy több részben bemutattom a nagy olvasóközönségnek, már mint nektek, hogy megismerhessétek, hogy mi magyarok mit adtunk a világnak, amellyel fejlődhetet és civilizálódhatott ez a világ. Akkor az első Tudjuk-e? témakör:
 
1. Tudjuk-e, hogy a 895-ben a Honfoglalás idején, mintegy 500.000 magyar érkezik a Kárpát-medencébe és ha összehasonlítjkuk ezt a számot a mai magyar népességi adatokkal itt a Kárpát-medencében (ami 16.000.000 magyart jelent), akkor láthatjuk, hogy mi 1100 év alatt a 30-szorosára növeltük a magyarság létszámát.

A mai Franciaország területén a IX. században 7.000.000 ember élt és ma mindössze 58.000.000 embert lehet találni Frank honban. Ez alig 8,5- szeres növekedést jelent.

2. Tudjuk-e, hogy a Honfoglalás idején Európában csak a görögöknek és a rómaiaknak volt írásbeliségük és amikor mi megérkeztünk a Kárpát-medence területére, már kiforrott, kész, mintegy 1700 éves írásbeliséget hoztunk magunkkal?

3. Tudjuk-e, hogy az Ómagyar Mária-siralom szövegét mi még a mai napig értjük, hiszen szókincsét, mind a mai napig használjuk. Shakespeare drámáit a művelt: angol, már csak szótár segítségével képes elolvasni, mivel annyit változott nyelvük az elmúlt 440 év során. A miénk, megtartotta nyelvtanát és szókincsét. Nem volt hajlandó a magyar az anyanyelvét engedni, hogy belesimuljon, beleolvadjon anagy nyelvi forgatagba!

4. Tudjuk-e, hogy a Magyar Zenetudományi Intézet regisztrálta a 200.000 magyar népdalt, amelyből 100.000, már megjelent nyomtatásban is. A 80 milliós Németország összesen 6.000 népdalt tudtak összegyűjteni.

5. Tudjuk-e, hogy a magyar mesevilág páratlan az egész világon? Európában nem imserik a tündért, hetedhét országot, fanyüvőt, hétfejű sárkányt, még nyelvtani szinten sem. Nincs szavuk rá.

6. Tudjuk-e, hogy Európa nem ismerte a magyarok bejövetele előtt a hús megfőzésének módját? Nem ismerték a villát és a kanalat. Kézzel és késsel ették a sütött húst. Behoztuk a sajátos fűszerezési technikánkat, a darabolást, a fűszerekkel való összefőzést. Az édes, sós, savanyú, keserű ízek mellé mi hoztuk az erős ízt ételeinkben, amelyet ma is megtalálunk a magyar gasztronómiánkban vagyis más szóval, ma is a magyarok jó fűszeresen szeretik elkészíteni az ételeket.

7. Tudjuk-e, hogy azért nem járnak tógában, ma Európában az emberek, mert mi behoztuk magunkkal a nadrágot, a zakót (kazak), a hosszú kabátot (kaftán). Amíg Európa saruba, csizmába, bocskorba járt, addig mi magyarok behoztuk a háromnegyedes sarkos cipőt. Sőt még az alsó fehérnemű is általunk kerül a világnak erre a részére. Gondoljuk csak meg, ma Skóciában, ha valaki igazán korhűen akar a skót népviseletbe felöltözni, akkor nem vesz alsónadrágot a kockás szoknya alá.

8.
Tudjuk-e, hogy a Honfoglalás idején, mi magyarok csodálatos növény és állatvilággal rendelkeztünk, amit magunkkal hoztunk a belső-ázsiai térségből (MAGNA HUNGARIÁ-ból)?

9. Tudjuk-e,
hogy az elmúlt időszakban sikerült a parlament által, hivatalosan is nemzeti kinccsé tenni őshonos állatfajaink nagy részét? A 9 kutya fajtát, a 3 parlagi tyúkot fajtát, a szilaj marhát, a szürke marhát, a 3 mangalica fajtát, a tincses kecskét, a magyar parlagi kecskét és a galambjainkat. Ez egyben azt is jelenti, hogy nem lehet őket keresztezni és Magyarországból kivinni. Tehát meg kell tartani a tiszta vérvonalat.

10. Tudjuk-e, hogy a hollandok 400 éve termesztik a tulipánt, mi 3.000 éve? Mégis őket hívják a tulipán hazájának. Az egyetlen európai tulipán fajtának a Tulipa Hungarikának géncentruma a Kárpát-medencében van.

11. Tudjuk-e, hogy a világ második alkotmánya a miénk magyaroké? Az első au izlandi 720-ból, a második pedig: Szent István király intelmei Imre herceghez.

12. Tudjuk-e, hogy a reneszánszt, mint művészeti stílust Ausztria és Németország tőlünk vette át?

13. Tudjuk-e, hogy az öntözéses gazdálkodást és a vetésforgót is mi honosítottuk meg a világnak ezen a részén? Mára, már Európa elfelejtette ezt a tudást és jórészt ennek köszönhető, hogy termőföldjeik tönkrementek, elhasználódtak. Ez ai igazi indok arra, hogy miért is kellett a Kárpát-medence az EU-ba!

És, akkor még egy szó sem esett a magyarok ősi hitéről. Ezek persze csak kiragadott példák, a teljesség igénye nélkül. Talán nem hiába írtam ide le. Jó lenne, ha legalább addig eljutnánk gondolatban, hogy magyarnak lenni nem szégyen!!!!! S, akkor talán nem támolyognánk össze-vissza, abban a jogi, gazdasági és kulturális csapdában, amit nekünk állítottak Brüsszelben. Jó volna, ha emlékezne Európa, hogy mi mindent köszönhet a magyaroknak, hogy ma jobb, fejlettebb és civilizáltabb Európában élünk, mintha azok nélkül élnénk, amit a magyarok adtak a világnak.